Barbara Stok werd in 1970 in Groningen geboren. Ze typte al verhaaltjes toen ze net had leren schrijven en ook tekenen deed ze als kind al graag. Op haar 24ste begon ze stripverhalen te maken, aanvankelijk naast haar baan als journalist/fotograaf. De gekopieerde comics werden een onverwacht succes: ze ontving fanmail uit het hele land en nationale kranten schreven erover. In 1998 bracht uitgeverij Nijgh & Van Ditmar haar eerste stripboek uit, 'Barbaraal tot op het bot'.

NIKSDOEN
In haar verhalen vertelt ze openhartig over uiteenlopende ervaringen: drummen, een burnout, seksuele escapades, doodsangst en de kunst van het niksdoen. Ze zoomt in op alledaagse trivialiteiten, maar kijkt ook van een relativerende afstand. Godfather Robert Crumb noemde haar strips ooit "quite funny, well-told, courageously truthfull".

VINCENT
Inmiddels heeft ze tien boeken op haar naam staan. 'Vincent' is een internationaal succes: het boek verschijnt van de USA tot China, van Frankrijk tot Brazilië. Bladen als The Times, The Guardian en La Repubblica schreven lovende recensies. In dit boek beschrijft ze de laatste paar jaar uit het leven van Vincent van Gogh.

HOOGTEPUNTEN
Eind 2013 verscheen 'Lang zal ze leven!', een verzameling hoogtepunten uit alle voorgaande autobiografische bundels. Over een periode van twintig jaar zien we de ontwikkeling van de feestende student tot de filosoferende bijna-veertiger. De verschijning werd gevierd met een grote overzichtstentoonstelling in het CBK te Groningen. Haar nieuwste boek 'Toch een geluk' verscheen in april 2016.

IN OPDRACHT
Stok maakt ook strips, illustraties en scenario's in opdracht. Ze tekende voor de VPRO, Amnesty International, RIVM, Lowlands en vele andere organisaties. Ze heeft wekelijkse strips gehad in onder meer NRC Handelsblad en Leeuwarder Courant. Over kunstenaar Hendrik Werkman schreef ze een theaterscenario.

PUNKROCK
Verder heeft ze eens gezwommen tussen haaien, geluncht met prins Willem Alexander en prinses Máxima, een reis naar Kenia gewonnen met een slagzin, gezeild van Nederland naar Letland, punkrock radioshows gemaakt voor de VPRO, meegewerkt aan een speelfilm, gezoend met Joe Matt, een week op Rottumerplaat doorgebracht, lezingen gegeven in New York en São Paulo, met haar band getourd door Spanje, een jurk genaaid en een jaar in Amerika gewoond. Momenteel werkt ze aan een nieuw stripboek, over een filosoof uit de Griekse oudheid.